آموزش ماساژ باسن بر روی ماساژ عضلات ناحیه باسن تمرکز دارد و تکنیکهای متنوعی را در برمیگیرد. ماساژ باسن فواید بسیاری دارد؛ کوفتگی عضلات باسن را بهبود میبخشد، سفتی عضلات را از بین میبرد و دردهای ناگهانی را تخفیف میدهد. حتی گاهی دردهای کمر به علت درگیری عضلات باسن هستند که با ماساژ این عضلات، درد کمر و باسن نیز بهبود مییابد.
آموزش ماساژ باسن بر روی ماساژ عضلات باسنی تمرکز دارد و تکنیکهای متنوعی را در برمیگیرد. آموزش ماساژ باسن فواید بسیاری دارد؛ کوفتگی عضلات باسن را بهبود میبخشد، سفتی عضلات را از بین میبرد و دردهای ناگهانی را تخفیف میدهد. حتی گاهی دردهای کمر به علت درگیری عضلات باسن هستند که با ماساژ این عضلات، درد کمر و باسن نیز بهبود مییابد.از آنجایی که عضلات باسن قوی هستند و در عمق قرار دارند، این تکنیک بسیار کمک کننده است و باعث بهبود جریان خون و گرم شدن عضلات میشود. وقتی جریان خون بیشتر شود، اسید لاکتیک و مواد زاید دیگر از محیط دور میشود و اکسیژن بیشتری به این عضلات میرسد و باعث تسکین درد و تنش عضلات میشود.
آموزش ماساژ باسن ؛ معرفی عضلات
ماهیچههای سرینی یا عضلات گلوتئال (انگلیسی: Gluteal muscles) گروهی از سه ماهیچه هستند که ناحیه باسن را تشکیل میدهند. این ماهیچهها از نوع مخطط بوده و نقش مهمی در دویدن، ایستادن و راه رفتن ایفا میکنند.در ناحیه لگن ماهیچههای سرینی بزرگ، سرینی متوسط، و سرینی کوچک قرار دارند و برجستگی باسن به علت وجود آنهاست. این ماهیچهها ران را از حالت خم شده به حالت مستقیم درمیآوردند؛ یعنی، در امتداد تنه قرار میدهند و در ایستادن و راه رفتن مؤثر هستند.
ماهیچههای سرینی دو دستهاند: طبقه سطحی و طبقه عمقی
حتما بخوانید:انواع سبک های ماساژ درمانی و بهترین سبک آموزش ماساژ!!!
طبقه سطحی عضلات این ناحیه از سه عضله تشکیل شدهاست:
- ماهیچه سرینی بزرگ
- ماهیچه سرینی متوسط
- ماهیچه سرینی کوچک
همجنین بخوانید: آموزش ماساژ باروری باعث افزایش باروری می شود؟
طبقه عمقی:
۱- ماهیچه گلابیشکل (پیریفورمیس)
۲- ماهیچه دوقلوی بالایی
۳- ماهیچه سدادی درونی (عضله ابتراتور داخلی)
۴- ماهیچه دوقلوی پایینی
۵ - ماهیچه مربع رانی
۶- ماهیچه سدادی خارجی (عضله ابتراتور خارجی).
پیشنهاد ویژه:کاملترین اطلاعاتی درباره روغن ماساژ که باید بدانید آموزش ماساژ باسن ؛ معرفی استخوان ها
لَگَن، یا لگن خاصِره (به انگلیسی: Pelvis) شامل کمربند لگنی در جلو و استخوانهای خاجی و دنبالچه در پشت است.استخوان نیملگن (هیپ) استخوان منفردی است که از چسبیدن سه استخوان جنینی به نام استخوان تهیگاهی، شرمگاهی و نشیمنگاهی بوجود آمدهاست. از مجموع دو نیملگن، استخوان خاجی و دنبالچه فضایی بوجود میآید که به آن لگن خاصره میگویند. استخوان ران به سطح خارجی تحتانی این استخوان مفصل میشود.کمربند لگنی از دو استخوان «بینام» (هیپ (به انگلیسی: Hip)) ایجاد میشود که در جلو به هم مفصل شدهاند و التصاق شرمگاهی (سیمفیزیس پوبیس) را به وجود میآورند. اندام تحتانی با کمربند لگنی به ستون مهرهها پیوند دارد.استخوانهای لگن سمت چپ و راست در بخش قدامی کمربند لگنی به هم مفصل می شوند و ارتفاع عامه را که مفصلی نیمه متحرک است، تشکیل می دهند. استخوان خاجی در بخش خلفی کمربند لگنی بین دو استخوان لگن قرار گرفته،مفصل خاجی خاصره ای را تشکیل می دهد.
کمربند لگنی شامل مفاصل زیر است:
- دو مفصل ران
- دو مفصل خاجی خاصرهای
- التصاق شرمگاهی (سیمفیزیس پوبیس)
در آموزش ماساژ باسن چه تکنیکهایی آموزش داده میشود؟
- در هم فشردگی
- مالش دادن (به شکل ورز دادن خمیر )
- ضربههای عمیق
- ماساژ نقاط تحریکی
- آموزش ماساژ باسن - در هم فشردگی
آموزش ماساژ باسن - مالش دادن
این تکنیک در ماساژ باسن بسیار رایج است. برای انجام این تکنیک بایستی عضلات را بکشید و فشار دهید؛ درست مثل زمانی که میخواهید خمیر نان را ورز دهید. این تکنیک برای برطرف کردن سفتی مفاصل بسیار راه گشاست.
آموزش ماساژ باسن - ضربههای عمیق
برای اجرای این تکنیک باید کاملا دست و انگشتهای دست باز و پهن باشند. فشار محکمی برای این که بافتهای عمقی ماساژ داده شوند، استفاده میشود. این تکنیک باعث میشود عضلات کشیده شوند و با دور کردن تنش باعث ریلکسیشن این عضلات میشود. به علاوه سبب
باعث افزایش انعطاف در این قسمت میشود. با این ماساژ عضلات میتوانند بدون محدودیت و آزادانه به حرکتشان ادامه دهند.
آموزش ماساژ باسن - ماساژ نقاط تحریکی
این یک تکنیک بسیار کارآمد در طول "آموزش ماساژ باسن" میباشد. نقاط تحریکی معمولا در مرکز فیبرهای عضلانی هستند و اگر آزاد نشوند، باعث ایجاد درد میشوند. برای این منظور، نقاطی که فرد از آن قسمتها شکایت بیشتری دارد را شناسایی کنید و روی این نقاط فشار اعمال کنید. با این حرکت نقاط تحریکی آزاد میشوند و عضله نرم میشود. بدن نیز به حالت ترمیمی خودش برمیگردد و عضله به سلامت خودش باز میگردد. برنامه آموزش ماساژ باسن
در این قسمت یک برنامه پیشنهادی برای ماساژ عضلات باسنی داریم. ابتدا محل این عضلات را یاد بگیرید تا بتوانید ماساژ اصولی را انجام دهید.
ابتدا یک مالش به کل عضلات باسن بدهید تا گرم شود.
آرنجهایتان را روی قسمت بالای عضله باسنی بزرگ بگذارید و به سمت رانها پایین بیاورید و مالش دهید. تمام باسن را با این حرکت پوشش دهید و ماساژ دهید.
عضله باسنی متوسط را پیدا کنید. این عضله بین ستیغ استخوان لگن و ران قرار دارد. انگشتهایتان را چنگکی کنید و تمام طول عضله را با آن مالش دهید. میتوانید حرکات دایرهواری روی عضله هم انجام دهید. یا آن را در دست بگیرید و بکشید تا شل و ریلکس شود.
برای این که برخی از عضلات عمقی تر که کارشان چرخش عضلات ران به سمت خارج میباشد را مالش دهید، حرکات پنکهای شکلی را به سمت استخوان وسط لگن انجام دهید.
لطفا بعد از خواندن مقاله آموزش ماساژ باسن(عضلات سرینی) سوالات و نظرات خود را باما در میان بگذارید.
مرتبط: ویکی پدیا/عضلات سرینی